miercuri, 11 mai 2016

BNR modifică normele de creditare

 Banca Naţională a României a publicat un nou proiect de regulament de acordare a împrumuturilor, în completarea prevederilor Directivei 17/2014. Prin noul Regulament de creditare, gradul de îndatorare al viitorilor clienţi ai băncilor va scădea semnificativ, iar perioada de acordare a creditelor se reduce. Băncile trebuie să îşi exprime punctul de vedere până vineri.
In noul calcul al gradului de îndatorare, de care depinde valoarea maximă a creditului care poate fi contractat, intră acum noi cheltuieli, pe care bancherii le vor scădea din veniturile luate în calcul atunci când acordă împrumutul, scrie economica.net
"Categoriile de cheltuieli care se deduc din veniturile eligibile în scopul determinării gradului total de îndatorare, incluzând, fără a se limita, cheltuielile de subzistenţă, cu fundamentarea unui nivel rezonabil al acestora, şi obligațiile de plată, altele decât cele de natura creditelor, inclusiv taxe, impozite și asigurări" se arată în noul regulament de creditare. În vechea formă a acestuia, nu apăreau taxele, impozitele şi asigurările.
În plus, modul de calcul al gradului de îndatorare care se aplica până acum creditelor de nevoi personale se va aplica şi celor ipotecare, iar nivelul maxim de îndatorare va fi stabilit inclusiv pe categorii de clientelă. Acum, gradul de îndatorare diferă de la bancă la bancă, în funcţie de felul în care banca centrală a aprobat normele de creditare ale fiecăreia. În piaţă, gradul maxim de îndatorare este cuprins între 40% şi 55%. Reducerea acestuia ar putea face ca băncile să ia în calcul mai puţin de o treime din veniturile nete ale clientului în momentul aprobării creditului.
Principalele modificări faţă de actualul cadru de reglementare constau în:
  • aplicarea cerințelor referitoare la evaluarea bonității și în cazul instituțiilor financiare nebancare înscrise numai în Registrul general și al celorlalte categorii de creditori prevăzute la art. 1 alin. (2) din regulament;
  • stabilirea obligației de elaborare a politicilor de remunerare a personalului creditorilor implicat în evaluarea bonității solicitantului de credit de o manieră compatibilă cu o administrare sănătoasă a riscurilor;
  • impunerea obligației creditorilor de stabilire, revizuire, documentare și păstrare a procedurilor și informațiilor care stau la baza evaluării capacității de rambursare a clienților;
  • reglementarea unor cerinţe privind modalitatea de stabilire a informațiilor ce vor fi solicitate clienților în scopul evaluării capacității de rambursare.
Cerinţele nou introduse în cadrul de reglementare au caracter prudenţial, neinterferând cu atribuţiile autorităţii cu competenţe în domeniul protecţiei consumatorului, şi urmează a fi aplicate categoriilor de creditori aflate în aria de supraveghere/monitorizare a Băncii Naționale a României.

14 comentarii:

  1. Buna,
    Sunt Episcopul T.D Jakes, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa:
    (bishopjakesloancompany@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, Stimate client valoroase,

    Bine ati venit in MIDLAND DE CREDIT HOME noi sunt înregistrate, garantate și de guvern certificate, companie internationala de creditare bani, un serviciu personalizat pentru toate nevoile dvs. financiare, vom da credite pentru persoane fizice, întreprinderi, instituții, organizații de afaceri), noi Furnizori oferă împrumut de la un nivel foarte scăzut Rata dobânzii de 3%, noi oferim împrumuturi personale, de consolidare a datoriei de împrumut, capital de risc, de afaceri de împrumut, împrumut de învățământ, împrumut acasă, și de împrumut pentru orice motiv și nevoi urgente, vom da împrumut internațional pentru companii și persoane fizice, care au fost rândul său, în jos de către bănci și alte agenții financiare? ai facturi neachitate? griji nu mai mult ca ne contactați astăzi, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații, pentru persoane grave și onest sunt rugate sa ne contacteze pe e-mail, Va putem ajuta, oferim toate tipurile de împrumuturi de la 1000 (o mie) la 500,000,000.00 (cinci sute de milioane), la 3%, de asemenea, am împrumuta în dolari SUA, Lire sI mAI mULTE ne puteti contacta prin e-mail midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații.

    Mulțumesc pentru timpul acordat,

    Sincere multumiri,
    MIDLAND DE CREDIT HOME
    Email de contact: midland.credit2@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Sunt Dr. Ben Peterson, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ești în nici un fel de dificultăți financiare? Are nevoie de un împrumut de consolidare a datoriei, la o rată de 2% construcție, credit imobiliar, refinanța, personal, scop de afaceri sau bani de urgență? Ești un om de afaceri sau femeile care se gândesc extinderea dvs. de afaceri, oferind de împrumuturi de orice tip. Daca sunteti interesati sa ne contactati astăzi prin (24hoursloanservices@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a finanța afacerea dvs. sau pentru orice scop? Suntem certificați licență de creditor de împrumut .Oferim împrumuturi internaționale pentru întreprinderile comerciale, întreprinderi și persoane fizice la rata dobânzii accesibile de 3%. S-ar putea fi un împrumut pe termen scurt sau lung, și chiar dacă aveți istorie de credit rău care va procesa dvs. de împrumut de îndată ce primim cererea dumneavoastră. Suntem o instituție financiară independentă, contactați-ne astăzi e-mail; oceanlenders05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua solicitanților de împrumut,

    Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a porni de afaceri, împrumut datorii? cumpăra o mașină sau o casă? Dacă da griji nu mai mult, căci noi oferim toate tipurile de împrumut la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 3%, fără garanții și fără verificarea creditului. Du-te înapoi la noi, dacă aveți nevoie de un împrumut cu informațiile de mai jos.

    E-mail de contact: midland.credit2@gmail.com

    Ai un credit rău?
    Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile?
    Ai nevoie pentru a începe o nouă afacere?
    Ai proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării proaste?
    Ai nevoie de bani pentru a investi într-un anumit domeniu de specializare pe care le va profit? și nu știi ce să fac.

    Noi oferim următoarele împrumuturi de mai jos;
    credite personale [sigure și negarantate]
    împrumuturi de afaceri [sigure și negarantate]
    credite combinate
    studenți credite
    credite de consolidare și atât de multe altele.

    Nume Firma: MIDLAND CREDIT HOME
    Compania Email midland.credit2@gmail.com
    Firma NMLS ID: 315276
    Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


    Toate cele bune,
    Dl kumah James.

    RăspundețiȘtergere
  6. Încerci să înceapă o afacere, soluționa datoria dumneavoastră, extindeți existent, au nevoie de bani pentru a construi, au nevoie de bani pentru a cumpăra consumabile. Ați întâmpinat probleme încercând să obțină o facilitate de credit bun, Contactati-ne acum pentru finanțare astăzi și a pune capăt tuturor barierelor financiare. Suntem rapide, fiabile și competente. Pentru răspuns imediat e-mail: skygroup.financial09@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Căutați un creditor de împrumut autentic? sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! un creditor privat de împrumut care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? în căutarea nu mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. creditare noastră persoanelor care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere împrumuturi. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la adresa:
    vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul patriciajames205@gmail.com. Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la firma mea ne puteți contacta astăzi.
    Mulțumesc

    Doamna Patricia James

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună ziua tuturor, numele meu este Gina Acampora și eu vorbesc ca cea mai fericită persoană din întreaga lume sălbatică astăzi și am spus mea de sine că orice creditor care salva familia mea de situația noastră slabă, i se va spune numele întregii lumi sălbatice și sunt atât de fericit să spun că familia mea este din nou pentru bine, pentru că am fost în nevoie de un împrumut de $ 100.000 de dolari pentru a începe viața mea peste tot, din cauza profesiei mele ca eu sunt o mamă singură, cu 4 copii și toată lumea părea așa cum a fost agățat pe mine până când am întâlnit pe Dumnezeu a trimis Compania de împrumut, care a schimbat viața mea și a familiei mele, o firmă temători de Dumnezeu, Nora Mildred, ea a fost salvatorul DUMNEZEU trimis pentru a salva familia mea și la început am crezut că nu a fost va fi posibil, până când am primit împrumutul meu de $ 100,000 USD și i se va sfătui orice unul care are nevoie reală de un împrumut pentru a contacta dna Nora Mildred prin e-mail la. noramildred.loan@hotmail.com pentru că el este cel mai înțelegere și natură Credite cu inima Serviciilor

    RăspundețiȘtergere
  9. Singurul creditor este cinstit

    Alo

    La marginea prăpastiei, de mai multe ori, am pierdut toată speranța pentru că am dorit un împrumut de 50.000 de euro, dar am auzit despre doamna Angele MAURIN

    La început am fost un pic suspicios, dar după diferitele proceduri garantate pentru amândoi am ajuns să am împrumutul solicitat în contul meu în 24 de ore. După cererea mea

    Contactați-l dacă aveți nevoie de un împrumut de la o persoană sinceră și gravă
      Îți poți scrie:

    Email: angelemaurin16@gmail.com


    Email: angelemaurin@outlook.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare tuturor!
    Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea baăncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593

    Mulțumiri
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  11. Halo, sunt Helena Julio din Ecuador, vreau să vorbesc bine despre Serviciul de finanțare Le_Meridian pe acest subiect. Serviciul de finanțare Le_Meridian îmi oferă sprijin financiar atunci când toată banca din orașul meu a respins cererea de a-mi acorda un împrumut de 500.000,00 USD. Am încercat tot ce am putut pentru a obține un împrumut de la băncile mele aici, în Ecuador, dar m-au respins cu toții, deoarece creditul meu era scăzut, dar cu harul dumnezeiesc, am aflat despre Le_Meridian, așa că am decis să încerc să solicit acest împrumut. Cu Dumnezeu dispus să-mi acorde un împrumut de 500.000,00 USD cererea de împrumut pentru care băncile mele din Ecuador m-au refuzat, a fost foarte grozav să fac afaceri cu ele, iar afacerea mea merge bine acum. Iată Le_Meridian Financing Investment Email / WhatsApp Contact dacă doriți să aplicați împrumuturi de la ei.Email:lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.comWhatsApp Contact: + 1-989-394-3740.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest lucru este pentru a informa publicul larg că KATE LISA CREDIT acordă în prezent împrumut persoanelor care au nevoie de asistență financiară din cauza epidemiei COVID19 cu o dobândă scăzută de 3%. Solicitanții sunt acceptați în toată lumea. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-le pentru mai multe informații prin e-mail: kateloansss@hotmail.com sau WhatsApp: +2348075180625 sau WhatsApp: +79274

    RăspundețiȘtergere
  13. Aplicați pentru împrumutul dvs. rapid și convenabil cu o dobândă de 3%. oferim servicii online 24 de ore cu 4 ore de livrare a împrumutului. contactează-ne astăzi pentru împrumut prin e-mail: kateloansss@hotmail.com sau WhatsApp: +2348075180625

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună ziua tuturor, sunt super încântat astăzi. Am văzut comentarii de la oameni care primiseră deja un împrumut de la Sabinhelps@gmail.com și apoi am decis să mă înscriu pe baza recomandărilor lor. Cu câteva ore în urmă, am confirmat un total de 10.000 de euro pe care îi cerusem din propriul cont bancar. Aceasta este cu adevărat o veste grozavă și sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut real să trimită o cerere prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau whatsapp-ul ei la +79267494861.

    RăspundețiȘtergere